Connect with us

General_Rugby

Is Rugby Good?

16 Λόγοι για να ασχοληθούν τα παιδιά με το rugby

 

Σαν γονείς, το να σηκώσουμε τα παιδιά μας από τον καναπέ και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και να τα κάνουμε να ασχοληθούν με ένα άθλημα που απαιτεί σωματικά προσόντα, ψυχικά αποθέματα και κοινωνική προσαρμογή, είναι ένα στοίχημα.

Το δίλημμα πάντα είναι, σε ποιο άθλημα θα μπορέσουμε να βρούμε τα παραπάνω και φυσικά ποιο άθλημα θα αρέσει και στο παιδί.

Σε αυτό το κείμενο θα σας δώσουμε 17 λόγους για τους οποίους το Rugby είναι το ιδανικό άθλημα.

 1. Φυσική κατάσταση : Έντονα αθλητικό το rugby, απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, αντοχή και δύναμη. Στις ηλικίες από 09 ως και 15 όμως, όλο το βάρος της προπόνησης πέφτει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του μικρού αθλητή και στο παιχνίδι. Δεν υπάρχουν επαφές, οι αθλητές μέρα με τη μέρα βελτιώνουν τα σωματικά τους προσόντα και χτίζουν το μέλλον τους μέσα σε ένα απόλυτα ομαδικό άθλημα.
 2. Βελτίωση κοινωνικής προσαρμογής : Στο rugby κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αν δεν είναι ομαδικός. Ο διπλανός σου είναι αυτός που θα σε στηρίξει στον αγώνα και στην προπόνηση και αυτός που θα σε κάνει να περάσεις τα όρια σου. Το rugby είναι ίσως το πιο ομαδικό άθλημα που μπορεί να υπάρξει και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να δουλεύουν συνεχώς μέσα στην ομάδα και όχι γύρω από αυτή. Οι προσωπικοί δεσμοί κάθε παιδιού με τους συμπαίκτες του αναπτύσονται στο μέγιστο βαθμό και όλα τα παιδιά μαθαίνουν γρήγορα, πως ανήκουν σε ομάδα.
 3. Μαθαίνουν να χάνουν : Όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο, ένα από τα βασικά μαθήματα που θα πάρουν οι αθλητές του rugby, είναι το πως θα διαχειριστούν την ήττα. Μαθαίνουν να την ξεχνάνε ,αφού πρώτα έχουν μάθει ότι πρέπει από αυτή και να γίνονται πιο δυνατοί για τους επόμενους αγώνες.
 4. Μαθαίνουν να κερδίζουν : Όπως και η ήττα, έτσι και η νίκη είναι κομμάτι της ζωής μας. Στο rugby, οι αθλητές μαθαίνουν να κερδίζουν και να σέβονται τους ευατό τους και τους αντιπάλλους τους. Όλοι οι αθλητές ξέρουν πως κάποιες φορές θα κερδίσουν και κάποιες όχι και ξέρουν πόσο δύσκολο είναι το αποτέλεσμα. Έτσι μαθαίνουν να σέβονται το άθλημα.
 5. Ίσες ευκαιρίες : Αντίθετα με τα άλλα αθλήματα ,κάθε σωματοδομή είναι χρήσιμη στο rugby. Δεν υπάρχει θέση στο rugby για διακρείσεις. Το μόνο που απαιτεί είναι θέληση, πειθαρχεία και πίστη στην ομάδα.
 6. Αυτοπεποίθηση : Το rugby χωρίς αμφιβολία είναι ένα δυναμικό άθλημα. Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα οι αθλητές του, να έχουν αυτοπεποίθηση. Πιστεύουν στον εαυτό τους, πιστεύουν πως είναι χρήσιμοι στην ομάδα τους. Πέφτουν ,αλλά μαθαίνουν να σηκώνονται αμέσως …. Και να συνεχίζουν.
 7. Μαθήματα ζωής : Όλα τα αθλήματα προσφέρουν μαθήματα που οι νεαροί αθλητές θα χρησιμοποιήσουν στη ζωή τους. Δεν μιλάμε για ομαδικότητα και πειθαρχία, αλλά για ιδαιέτερα μαθήματα που λαμβάνουν μόνο όσοι παίζουν rugby.
 8. Πρότυπα : Μία βόλτα σε μία προπόνηση rugby, θα σας δείξει την ποιότητα των αθλητών του. Τα παιδιά μεγαλώνουν, βλέποντας αθλητές που σέβονται τους αντιπάλλους τους, σέβονται τους διαιτητές, τα βοηθούν σε κάθε βήμα τους χωρίς να ζητάνε τίποτα σε αντάλλαγμα.
 9. Φιλία : Όπως είπαμε το rugby είναι ένα σκληρό άθλημα που χτίζει κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των αθλητών του. Οι φιλίες που δημιουργούνται θα κρατήσουν για μια ζωή.
 10. Γεννά ακαδημαϊκές επιτυχίες : Όσο και αν σας φανεί περίεργο, τα διδάγματα που θα πάρουν οι νεαροί από το rugby, θα τα βοηθήσουν στην ακαδημαϊκή τους ζωή. Πειθαρχεία, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά, είναι όσα απαιτούνται για την επιτυχία.
 11. Ασφάλεια : Παρότι το rugby είναι άθλημα επαφής, οι αθλητές δεν φορούν προστατευτικά. Και όμως το rugby είναι μακρυά από τις πρώτες θέσεις των αθλημάτων που επιφέρουν βαρύς τραυματισμούς. Η ασφάλεια των συμπαικτών και των αντιπάλλων είναι κουλτούρα για το άθλημα και όλες οι ομάδες φροντίζουν να την διδάξουν στους αθλητές τους.
 12. Ομαδικότητα : Δεν υπάρχει πιο ωραίο αίσθημα για ένα παιδί, από το να νιώθει πως είναι ισότιμο μέλλος μίας ομάδας. Όλοι μαζί νικούν, όλοι μαζί χάνουν, όλοι μαζί παίζουν και δημιουργούν αναμνήσεις που θα κρατήσουν για μια ζωή.
 13. Σεβασμός : Για να βρει κάποιος θεατής έναν αγώνα που οι αθλητές θα διαμαρτυρηθούν στον διαιτητή, θα πρέπει να ψάξουν πάρα πολύ και μάλλον δεν θα καταφέρουν και πολλά. Οι αθλητές τους rugby μαθαίνουν από μικρή ηλικία να σέβονται τις αποφάσεις της ιεραρχίας και να αγωνίζονται διπλά όταν θεωρούν πως πρέπει να νικήσουν και αυτές.
 14. Μείωση άγχους : Ένα τόσο δυναμικό άθλημα δεν θα μπορούσε παρά να βοηθήσει τους αθλητές να αποβάλλουν το άγχος της καθημερινότητας τους. Η έντονη άσκηση, η προσύλωση στην προπόνηση και η βοήθεια που προσφέρουν οι φιλοί και η ομάδα, είναι άριστοι αγχωλυτικοί παράγοντες.
 15. Διαχείριση θυμού : Το Rugby υπακούει σε πολύ αυστηρούς κανόνες και η μη τήρρηση τους δεν είναι επιλογή για τους αθλητές. Όλοι οι αθλητές μαθαίνουν να διαχειρίζονται σωστα το αίσθημα του θυμού και τα νεύρα τους και να τα διοχετεύουν παραγωγικά στο παιχνίδι.
 16. Καταννόηση της φυσικής υπόστασης τους : Τα παιδιά μαθαίνουν να ελέγχουν τη δύναμή τους, να πέφτουν χωρίς να κτυπάνε, να τρέχουν και να έχουν επαφή με τους αντιπάλλους τους χωρίς να ρισκάρουν την σωματική τους ακαιρεότητα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για κάθε πληροφορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

 1. 6977688461 | Email : info@egaleocityrugby.gr

www.egaleocityrugby.gr

Η επιτυχία ή η αποτυχία των παιδιών μας σε ένα άθλημα, δεν είναι είναι ένδειξη για το πόσο καλοί γονείς είμαστε. Το να μεγαλώνεις όμως ένα παιδί που μπορεί να διδαχθεί, να σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους, να είναι ψυχικά και διανοητικά δυνατό, να αντέχει δύσκολες στιγμές και κάθε φορά να προσπαθεί με πάθος για το καλύτερο….

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ.

 

1 Comment

1 Comment

 1. admin

  Φεβρουάριος 18, 2019 at 9:02 πμ

  Τεστ ψομμεντσ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in General_Rugby